BOM 3.0 in gebruik

13 januari 2017

IMG_8991

 

 

 

 

 

 

Afgelopen jaar hebben wij met veel enthousiasme voor de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij ( BOM) mogen werken aan hun nieuwe kantoor concept voor het nieuwe werken in het kantoorgebouw aan de Goirleseweg 15 te Tilburg. In samenwerking met H-kwadraat Architectuur  uit Tilburg hebben we een kantoor concept ontworpen dat een complete renovatie van het mooie glazen kantoor gebouw omhelsde. De BOM was hierover zeer enthousiast en er werdt besloten dat in uitvoering ging. Quadrant4 heeft naast de regie rol zorg gedragen voor het ontwerp, het installatie concept, het verlichtingsplan,

de rol van BREEAM expert, de begeleiding bij het implementeren v
an het nieuwe werken en het adviseren bij de tijdelijke huisvesting.

Het gehele project is gerealiseerd binnen de duurzaamheid richtlijnen conform BREEAM NL en heeft een ambitie van Very good ***.  Momenteel loopt de procedure voor het ontwerp- en opleveringscertificaat. Hiervoor zijn de benodigde duurzaamheidsmaatregelen getroffen zoals:

  1. Nieuwe dakbedekking met een hoge isolatie waarde van RC6
  2. PV panelen
  3. Nieuwe luchtbehandingskast met energie besparende maatregelen en warmte terugwinning
  4. Nieuwe regelinstallatie met Co2 regeling in vergaderruimten
  5. Lucht warmte pomp voor koeling
  6. Gehele verlichtingsplan uitgevoerd in LED-verlichting met aanwezigheids- en daglichtregeling
  7. Nieuwe fietsenstalling en douche voorziening voor gebruikers
  8. Gescheiden toegang voor autoverkeer en fietsers/voetgangers
  9. Infiltratie van regenwater op eigen terrein

 

Tijdens de renovatie is de tijdelijk uitgeweken naar een andere locatie in Tilburg om het zo mogelijk te maken dat het gehele pand in een keer kon worden gestript. De complete renovatie inclusief uit- en inhuizing is in 4 maanden gerealiseerd. Een strakke planning mede mogelijk gemaakt door een flexibele en professioneel bouwteam bestaande uit Heerkens van Bavel Bouw, TES-elektrotechniek en OVVIA voor de klimaatbeheersing. Komende maand zullen zij de laatste restpunten afronden en vind de ingebruikname van het geavanceerde ICT netwerk met uitgebreide presentatie middelen plaats. Kortom de BOM is helemaal klaar voor de toekomst in een prachtig en inspirerend kantoor.
Wij feliciteren de BOM dan ook van harte met dit resultaat en wensen hen heel veel werkplezier op deze unieke locatie in Tilburg.

Reageren kan niet meer