Interview – “Wat moet dat moet”

Advertentie NLI

 

 

 

 

 

 

 

< Terug naar het project

Het ontwikkelen en bouwen van distributiecentra vergt hele specifieke expertise. Vooral als je als projectontwikkelaar een volledig duurzaam distributiecentrum wilt realiseren. Projectontwikkelaar/Belegger Dok Vast uit Oisterwijk is gespecialiseerd in logistiek en in duurzaam bouwen. Dok Vast heeft, in nauwe samenwerking met Quadrant4, het distributiecentrum New Logic I te Vossenberg in Tilburg opgeleverd. Het distributiecentrum zal naar verwachting van BREEAM-NL (de beoordelingsmethode die de duurzaamheidprestatie van gebouwen bepaalt) het keurmerk Outstanding (5 star ranking) krijgen.

Jos Klanderman, managing director van Dok Vast, licht toe hoe ze, schouder aan schouder met Quadrant4, deze beoordeling binnengehaald hebben.

“We hadden al eens een volledig duurzaam distributiecentrum gebouwd, alleen hebben we toen niet voor de certificeringen zorg gedragen. Dat moest deze keer dus anders”, vertelt Jos. “Mensen van de aannemer, van Dok Vast en van Quadrant4 zijn op cursus gegaan om precies te weten wat duurzaam bouwen volgens BREEAM normen betekent. En natuurlijk gingen we meteen voor het hoogst haalbare: de Outstanding score. In de praktijk kwamen we voor de uitdaging van de eeuw te staan: in drie en een halve maand tijd een distributiecentrum opleveren met het BREEAM predicaat Outstanding. Aan de slag.”

Teamwork

Jos: “We hebben met de aannemer, de installateurs en alle onderaannemers een LEAN planning gemaakt waarin duurzaamheid en snelheid hand in hand moesten gaan. Iets wat niet vanzelfsprekend is, want BREEAM vraagt, door de vele administratieve verplichtingen, veel tijd. Quadrant4 heeft ons hierbij ontzettend veel werk uit handen genomen. Rudy van de Water van Quadrant4 heeft zich in de administratieve en rapportagekant van BREEAM verdiept en vastgebeten. Hij heeft er mede voor gezorgd dat alles conform de vereisten uitgevoerd werd en vervolgens ook correct gerapporteerd werd. Een enorme klus. Mede door zijn scherpte en vasthoudendheid is het allemaal wel gelukt.”

Mentaliteit

“Quadrant4 is geen bedrijf met een 9 tot 5 mentaliteit. Gelukkig maar, want bij dit project moesten we er continu allemaal bovenop zitten. Quadrant4 begreep heel goed dat we steeds met hele strakke deadlines te maken hadden. Wat moest dat moest. Zo staat Dok Vast er altijd in en gelukkig was Quadrant4 daar ook van doordrongen.”

Ervaring

“De rugzak van Quadrant4 is goed gevuld. Het team heeft veel ervaring, op bouw- en installatiegebied maar ook in projectmanagement. Ze kunnen integraal denken en hebben een groot oplossend vermogen. Als we met mensen van Quadrant4 ergens aan tafel zitten, worden we zelden ondergesneeuwd. Het is vaak eerder andersom”, besluit Jos lachend.