Ontwerpen Stadskantoor Tilburg

03 januari 2017

img_6703Eind december heeft het college van burgemeester en wethouders van Tilburg ingestemd met de aanvraag voor het uitvoeringskrediet voor de renovatie van de Stadskantoren 1 en 2. Dit betekent dat de verbouwing van beide stadskantoren weer een stap dichterbij is. Het voorstel wordt naar verwachting in de raadsvergadering van 30 januari besproken.

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de ontwerpen voor Stadskantoor 1 en 2. Ontwerpen voor de buitenkant en de binnenkant. De binnenkant wordt helemaal ingericht volgens het principe van plaats en tijd onafhankelijk werken. Met in SK1 bijzondere aandacht voor duurzaamheid. Door slimme installaties en zonnepanelen brengen we het energieverbruik terug tot het absolute minimum. Aan de raad wordt in het voorstel gevraagd om ook in SK2 te mogen overgaan tot dergelijke levensduur verlengende ingrepen.

In het financiële voorstel wordt aan de raad 77,7 miljoen euro gevraagd om Stadskantoor 1 en 2 te renoveren, om het nieuwe werken in te voeren en om de tijdelijke huisvesting mogelijk te maken.

 

 

Reageren kan niet meer