4,7 miljoen m2 gecertificeerd BREEAM-NL

23 mei 2019

Onlangs heeft de DGBC het BREEAM jaarverslag 2018 gepubliceerd. Daarin valt te lezen dat er tot en met 2018 in Nederland ruim 4,7 miljoen m2 vloeroppervlakte gecertificeerd is d.m.v. het BREEAM Nieuwbouw & Renovatie schema .

Duurzaamheidsadvies en installatieadvies zijn vanaf het begin verankerd in onze organisatie. Quadrant4 is hierbij sinds 2013 actief met verschillende BREEAM projecten. Onze focus ligt hierbij op projecten met een Outstanding certificaat. Gebaseerd op de cijfers uit het BREEAM jaarverslag 2018, kunnen we concluderen dat ons aandeel ruim 14% van het totaal gecertificeerd m2 vloeroppervlakte BREEAM Nieuwbouw & Renovatie bedraagt. Met 1% van alle geregistreerde Experts bij ons in dienst, zijn dit cijfers waar we trots op zijn!

De officiële cijfers uit het jaarverslag ervaren we dan ook als een mooi compliment voor onze bijdrage aan het verduurzamen van het vastgoed in Nederland. Daarnaast zien we het als een stimulans om hier vooral mee door te gaan.

Voor 2019 staan er 5 projecten op de planning om te certificeren. Hiermee zal nogmaals 100.000 m2 duurzaam logistiek vastgoed worden gecertificeerd.