Breeam excellent voor Moonen Packaging

11 juni 2020

Als Breeam expert is collega Tom Schellekens de afgelopen tijd druk bezig geweest met het project Moonen Packaging in Weert.

“Met trots kijk ik terug op het BREEAM project Moonen Packaging. We zijn gestart met een ambitiescore van Very Good*** en zijn er uiteindelijk met vlag en wimpel in geslaagd een BREEAM excellent **** certificaat te behalen.

Ondanks deze rare tijden hebben we met aangepaste (digitale) middelen een goede eindinspectie gehad en hebben we alle BREEAM categorieën goed kunnen verantwoorden. Door het toepassen van veel milieuvriendelijk geproduceerde bouwmaterialen en omdat er op een verantwoorde manier is ingekocht, is er een hogere eindscore behaald dan de beoogde 75,11%. Namelijk 76,33%. Dat maakt dit project extra leuk. Meestal eindigen we met een lagere score dan beoogd en in dit geval zijn we een keer hoger geëindigd door het accuraat handelen van de bouwkundig aannemer.”

Wij feliciteren opdrachtgever HVBM en de huurder Moonen Packaging met deze mooie score en wensen ze een duurzame toekomst in de exploitatie van dit gebouw.