Breeam outstanding en PV-installatie voor DC Ingram Micro en de Bijenkorf in Tilburg

4 december 2018

Het ontwerp voor het DC Ingram Micro te Tilburg heeft een ontwerp certificaat behaald voor Breeam Outstanding ***** met een score van 85,36%.
Het duurzame distributiecentrum wordt ontwikkeld door HVBM Vastgoed ten behoeve van de Bijenkorf en haar logistiek dienstverlener Ingram Micro.
Het Distributiecentrum met een vloeroppervlak van ca. 40.000m2 bedrijfsruimte, ca. 50.000m2 aan tussenvloeren en ca.3.150m2 kantoor zal medio mei 2019 in gebruik genomen worden door Ingram Micro en de Bijenkorf.

Dit voortreffelijke duurzame Distributiecentrum is voorzien van uitgebreide duurzame technische toepassingen. Zo is het geheel gasloos, voorzien van een WKO-installatie met warmtepompen zonder schadelijke koelmiddelen. De verlichting is geheel in Led uitgevoerd en voorzien van een energiebesparend besturingssysteem. Daarnaast wordt het gehele dak voorzien van een 2,9 MW leverende PV-installatie.

Quadrant4 verzorgt het installatie- en het duurzaamheidsadvies voor zowel opdrachtgever HVBM Vastgoed als de huurder-gebruiker Ingram Micro- de Bijenkorf.