Documentaire “Zwarte doos”

27 november 2018

Ruim 8 Jaar geleden is Eric de Vetten begonnen met het opstellen van een huisvestingsvisie voor het nieuwe stadhuis. Daarbij stond het realiseren van een nieuw kantoorconcept in een modern en duurzaam gebouw centraal. Respect voor de historische context van het gebouw heeft vanaf het begin hoog in het vaandel gestaan. Vanuit zijn rol binnen Quandrant4 heeft hij dit gehele ontwerpproces aangestuurd en de ondersteuning geboden bij de bestuurlijke besluitvorming. De bouw van het nieuwe stadhuis is inmiddels gestart en zal medio 202o in gebruik worden genomen.

 Als afscheidscadeau aan de Gemeente Tilburg hebben we als Quadrant4 de film Zwarte Doos van Twan Mickers gefinancierd. De documentaire over Stadskantoor 1 geeft in vogelvlucht een beeld van de afgelopen 50 jaar. Beginnend bij de besluitvorming rondom het te bouwen kantoor en het sloopfeest van het oude gemeentehuis vertellen verschillende personeelsleden verhalen uit de oude doos en schetsen zo een mooi beeld van de vroegere jaren.

Wethouder Oscar Dusschooten heeft de cheque in ontvangst genomen. Vanaf 24 april 2019 is de documentaire te zien in @cinecitta in Tilburg.

Benieuwd naar de film? Bekijk hier de trailer: