Qollege, Interieur architectuur

Het dak er af!

Elk kwartaal organiseren we een intern Qollege voor onze collega’s, waarin we elkaar inspireren en informeren over actuele zaken en innovaties binnen ons vakgebied. Tijdens de Oktober woonmaand 2024 werd het college verzorgd door het interieurteam van Quadrant4. Een interieurontwerp kan allesomvattend zijn. Speciaal voor dit college hebben we ons gericht op het thema plafonds!

Recentelijk hebben we een project voor vanE Beheer opgeleverd in Oisterwijk. Dit project, vormde de rode draad in ons verhaal.

Technische plafond uitwerkingen

Wat verschillende partijen tijdens de fase van uitvoering voor het project vanE Beheer heeft geholpen, is het gecoördineerde plafondplan. Een bouwkundig modelleur en projectleider van Quadrant4 gaven ons een kijkje achter de schermen. Hierbij namen ze het team van Quadrant4 mee in het proces van hoe deze tekeningen zijn ontstaan en welke onderleggers daarin zijn verwerkt en gecoördineerd. 

Tijdens het overleg hebben we de volgende installatieonderdelen besproken:

  • Verlichting
  • Ventilatie
  • Speakers
  • Brandveiligheid
  • Beveiliging

Doordat elk onderdeel zijn eigen kleur op de tekening heeft, is er een duidelijk onderscheid te maken, Dat vergemakkelijkt het lezen van de tekeningen tijdens de diverse controle rondes in de uitvoeringsfase. Onze esthetische focus lag hierbij op het ritme en de uitlijning van de verschillende onderdelen in het plafond. Ondanks onze grondige voorbereiding komt het altijd voor dat er verschillen zijn in de praktijk. We bekeken samen enkele voorbeelden vanuit onze fotografiedatabase.

Walk

Special designs

In het entreegebied van het project vanE Beheer is gewerkt met een spanplafond. Dit plafond is geprint en voorzien van een beeldmerk in top view, wat de ruimte een spectaculair karakter geeft. AMB Design uit Bladel heeft de uitvoering verzorgd en was als spreker bij het college uitgenodigd om meer te vertellen over speciale designs. 

Martijn Buijtels presenteerde de vele mogelijkheden op het gebied van:

  • Akoestische metingen
  • Akoestische designs voor wand en plafond
  • Materialen en duurzaamheid
  • Special designs
  • Engineering en demo-model

AMB Design werkt graag in een vroeg stadium samen met de designer of architect, zodat de uitvoerbaarheid direct technisch gewaarborgd kan worden. Het portfolio met referenties was dan ook zeer inspirerend voor het team van Quadrant4. Dit houden we in gedachten!

Referentie bezoek

Tot slot gingen we het geheel bekijken in de praktijk en dus gingen we al wandelend als team naar het project vanE Beheer aan de Heusdensebaan te Oisterwijk. Naast het plafond was er nog zoveel meer te bewonderen! Spoedig kunnen we de oplevering fotograferen en etaleren op onze website.

Interieur Quiz

Bij terugkeer op kantoor stond er een heerlijke versnapering en een drankje voor ons klaar. Tijd voor ontspanning gecombineerd met een vrolijke Quadrant4 interieurquiz! Je huis verraadt soms wie je bent, dus deden we de test: “Weet jij bij welke collega dit interieur hoort?”. 

 

De race om de eerste plaats verliep nek aan nek; vol trots namen de winnaars hun prijs in ontvangst! “Home is where the heart is” …… een lekkere foute snoeppot!

“Speciaal ontworpen plafonds maken impact bij binnenkomst”