Art Group

De ART Group is een wereldwijd opererende organisatie en biedt een totaaloplossing op het gebied van hoogwaardige stempels en matrijzen. Al 25 jaar is het ART-FPT in Kaatsheuvel gevestigd. Met het oog op de toekomst is er besloten om alle activiteiten van ART Group samen te voegen in de bestaande faciliteiten te Tilburg. Quadrant4 is gevraagd als architect van dit project.

In opdracht van ART Group is Quadrant4 naast het bouwkundig ontwerp tevens verantwoordelijk voor het interieurontwerp, projectmanagement en het installatieadvies. Onze architect heeft een strak en modern design uitgewerkt dat aansluit bij de bestaande faciliteiten.

De nieuwe fabriekshal wordt voorzien van moderne technologie op logistiek gebied. Heftruck bewegingen worden zo veel als mogelijk voorkomen. Dit is mogelijk door het gebruik van kraanbanen en automated guided vehicles. Het scrap afval gaat via een ondergrondse transportband automatisch naar afvalcontainers voor recycling van het materiaal.

Klimaatbeheer, inclusief proceskoeling, vindt plaats door warmtepompen. Alle procesinstallaties zijn in het gebouwontwerp geïntegreerd. Hierdoor ontstaat een strakke en efficiënte vormgeving van de fabriek. Medio 2019 wordt het gebouw opgeleverd. De productie start in de loop van 2019 op.

NewLogic II Tesla Motors-
Tilburg
NewLogic III-
Tilburg
Newlogic V-
Tilburg
Bol.com-
Waalwijk